Opholdssted for udviklingshæmmede er slet ikke en dum idé

Undervisningen, som foregår på dette opholdssted for udviklingshæmmede er både almindelig undervisning samt fokus på kreative og musiske fag.

På et opholdssted for udviklingshæmmede kan man nyde de kreative fag

Når man er i idylliske omgivelser på Fyn så vil man nok slet ikke kunne lade være med at være glad fordi, at den evige skønhed næsten er overvældende. Det er dog ikke sikkert, at de udviklingshæmmede børn der er tilknyttet dette opholdssted for udviklingshæmmede vil have det sådan. For de tænker nok mere på hvad der skal ske denne dag og det glæder de sig helt vildt meget til. De glæder sig blandt andet til at komme i gang med musikundervisningen som i dag sker udenfor på denne dejlige solplet på Fyn og de kan næsten ikke vente med at forlade klasselokalet for at gå ud og opleve de udendørs faciliteter her på dette opholdssted for udviklingshæmmede. En sådan musikundervisning kan for eksempel starte med en sang. Læreren, der denne dag er tilknyttet vil begynde at synge en sang og mange af børnene vil nok kunne huske sangen, da det er en sang, som de har sunget utroligt mange gange før. Der er dog endnu ikke nogen af børnene, som kan læse så man kan ikke give dem sangteksten, men må i stedet sørge for, at de får nogle gode metoder, hvormed de kan styrke deres hukommelse således, at de kan huske sangteksten. Sådan er der mange ting, som man skal tænke over når man arbejder på et opholdssted for udviklingshæmmede.

din seng

De kreative fag på dette opholdssted for udviklingshæmmede er også populære

Det er ikke kun når der er tale om musiske fag, at alle børnene er vildt spændt på at gå ud. For det samme gælder faktisk for de kreative fag, hvor de også er meget glade. Det er altid en god morgen på et opholdssted for udviklingshæmmede når dagen starter med for eksempel billedkunst. Dette er en måde hvorpå børnene i høj grad for mulighed for at udtrykke sig ved hjælp af det billedlige materiale og dette er i sig selv godt for udviklingen af barnet. Man kan dog også gøre andre ting end bare at bede disse børn fra dette opholdssted for udviklingshæmmede på Fyn om at male hvad de har lyst til. Da en sådan billedkunst i høj grad er med til at stimulere tankerne kan man sige til børnene, at de skal male en god følelse. Dette er måske meget abstrakt, men alligevel vil børnene nok komme på et eller andet de synes er rart og det gode er jo, at der i sådan en time ikke er noget, som er forkert at male. Så lige meget om de vælger at male et helt stykke papir helt blåt eller om de vælger at male en hest eller en ko så er det lige godt for det er jo det de selv tænker der er det vigtigste. Og hvis det lykkes for dem at male en hest, der ligner en hest er det godt gået.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *