Markiser giver dig mulighed for at nyde frit udsyn

Langt de fleste danskere elsker, når solen for alvor sætter gang i sommeren med fuldt solskin og varme temperaturer. Solens stråler er dog ikke altid velkomne for folk, der sidder på deres arbejdspladser og arbejder. Her kan solen nemt blive til et forstyrrende element, hvis solstrålerne rammer en i øjnene. Derfor er det vigtigt for enhver chef eller leder at sørge for en god solafskærmning på arbejdspladsen.

Til små og mellemstore virksomheder er markiser et godt valg af solafskærmning. Markiser er nok en af de mest klassiske former for solafskærmning herhjemme. De har formået at holde sig relevante igennem udvikling af nye og smarte løsninger til markiserne. Udviklingen har ført til, at nogle nye typer af markiser er blevet udviklet. Disse kan du læse mere om længere nede i teksten.

markise om aftenen

Flotte facader

Med et stort udvalg af forskellige designs, farver og materialer er der rig mulighed for at finde lige præcis den markise, som passer perfekt til dine forestillinger. Til virksomheder, hvor mange medarbejdere har eget kontor, er det en sand gave for disse medarbejdere at have en markise ud for deres vindue.

En markise giver nemlig mulighed for, at man fortsat kan kigge ud af vinduet, selv hvis markisen foldes ud. Adskillige undersøgelser har vist, at arbejdsmoralen hos medarbejdere forhøjes markant, hvis de har udsyn til omverdenen fra deres plads. Det er desuden muligt at åbne vinduet op og få noget frisk luft ind, selv når markisen er slået ud.

Markiser findes både i manuelle og automatiske udgaver, så det er helt op til den enkelte at bestemme, hvad der er bedst – Se hele udvalget her.

Forskellige typer af markiser

Til meget høje eller bredde vinduer kan en klassisk markise ikke altid yde en tilstrækkelig solafskærmning. Heldigvis er der blevet udviklet nogle smarte alternativer. To af disse er faldbomsmarkiser og svingarmsmarkiser.

Faldbomsmarkiser egner sig perfekt til brug ved høje og smalle vinduer. Her fungerer den som en solscreen for den øverste del af vinduet, hvorefter den strækker sig ud som en markise længere nede. På den led bliver der dækket effektivt for solen, mens der stadig er rig mulighed for at kunne kigge ud af vinduet.

Svingarmsmarkiser egner sig vel til de bredere vinduer. Disse kan med stor fordel monteres på bygninger med brede glasfacader, som skal have en god solafskærmning langs bygningen.

Begge disse typer af markiser kommer med en el-betjent motor, som automatisk folder markiserne ud og ind. Det automatiske system betjenes enten ved et tryk på en knap eller via en fjernbetjening.

Persienner er også en mulighed

Som alternativ til markiser kan persienner også godt komme i spil. Persienner kendes mest af alt fra diverse værelser i danske hjem, men persienner kan også sagtens anvendes som udvendig solafskærmning. Persienner til udvendig solafskærmning er dog noget kun mere hårdføre end klassiske persienner.

Med persienner monteret på ydersiden af en bygning har brugerne af bygningen mulighed for at justere mængden af sollys, der kommer indenfor, mens der stadigvæk er mulighed for at have udsyn udadtil.

Der er dog en nævneværdig fordel ved udvendige persienner. Hvis lamellerne indstilles, så solens stråler rammer dem på den rette måde, forhindrer persiennen, at solens stråler gør det ulideligt at være indendørs på de varmeste dage. De kan nemlig diffusere solstrålerne, så de ikke afgiver varme.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *