Hvorfor det kan være en ide at tage kosttilskud

Danskerne er en befolkning, der generelt går meget op i at spise sundt og i det hele taget være sund; at have en sund krop, sundt hår, sunde negle, sund tilgang til livet og generelt være veltilpas i krop og liv. For at man kan opnå dette kræver det, at man får al den ernæring og alle de vitaminer, man har brug for, før man kan fungere godt og blive ”sund”.

Det skal her tilføjes, at en sund krop ikke nødvendigvis er det samme som en tynd krop. En sund krop er en krop, der er veltilpas og ikke desperat mangler noget.

Dog kan det ske, at kroppen enten har svært ved at optage en bestemt form for ernæring, så man ikke får den næring og de vitaminer, man har brug for, eller det kan ske, at man bare ikke – af en anden årsag – får det, ens krop i virkeligheden har brug for.

Her bør man i høj grad overveje kosttilskud.

medicin

Hvad er kosttilskud

Kosttilskud er som ordet antyder et tilskud til ens kost, dvs. det er noget, man kan tage, som vil give en de bestemte vitaminer eller form for ernæring, man bør have, men af en eller anden årsag ikke får.

Det kan købes i de fleste apoteker landet over, på nettet eller i nogle almindelige supermarkeder.

I nogle tilfælde kan man få det på recept, hvis lægen vurderer, at det er meget vigtigt, man mangler, som f.eks. jern eller en form for vitamin.

Da nogle vitaminer også afhænger af, hvordan ens krop optager forskellige former for føde, eller om solen lige skinner i dag, er det blevet meget normalt, at de fleste mangler en eller anden form for vitamin. Det sker dels i lyset af, at sygehusvæsenet bliver klogere og klogere på, hvad der er godt for os mennesker, og derfor bruger det og udsteder recepter til det. Og dels fordi vi som befolkning er meget selektive i, hvad vi spiser og indtager. Måske mere end gennemsnittet har været før. Forskellige slags mere eller mindre alternative spiseregler er blevet meget normale. Og så er der lige det med solen, som jo heller ikke skinner så tit, så vi får svært ved at få vores nødvendige D-vitamin.

Kosttilskud bruges landsdækkende, så de kan både købes og bruges uanset hvorhenne i Danmark, man opholder sig.

Hvorfor er det en god ide at tage kosttilskud

Det kan lyde meget banalt, men den vigtigste grund til at tage kosttilskud er, at man mangler noget i sin kost. Når ens krop ikke får det, den skal bruge, kan kroppen nemlig ikke præstere lige så godt, som den ellers kunne, og man kan risikere at ens immunforsvar eller andre dele af kroppen bliver svækket. Der er en grund til, at vi mennesker skal have en bestemt mængde af vitaminer og næring, og derfor bør man tage kosttilskud, hvis man får besked om, at man bør gøre det.
Medmindre det selvfølgelig er noget, man kan sagtens kan undvære. Så kommer det kun an på ens egen lyst.

Se udvalget på http://www.camette.dk/kosttilskud.html

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *