Hvilke anledninger kræver en kransekage i København

En kransekage er typisk dansk. Og endnu mere typisk noget vi serverer til mere festlige anledninger. En kransekage er, som navnet antyder, en kage i forskellige lage af kranse. Typisk pyntet med finurligt hvid glasur og mørk chokolade. Mild smag af marzipan, blød indeni, hårdere udenpå, sød og noget der falder i langt de flestes smag. Rigtig mange har det som tradition at servere kransekage, inklusiv såkaldte ”knallerter” når rådhus klokkerne slår 24.00 hver år til nytår. For mange et lige så fast element som champagnen til midnat, når vi fejrer et nyt års begyndelse. I København og helt sikkert også mange andre steder i Danmark serveres kransekage også til for eksempel bryllupper, konfirmationer, studenterfester og store runde fødselsdage som en del af kagebordet eller desserten. Kransekage er altså en slags kage, som vi danskere bruger ved vigtige begivenheder og mærkedage. Det er en kage som ikke sådan er lige til at lave selv, med mindre man er en garvet og erfaren kagebager. Mens nogle kaster sig i krig med at kreere sin egen kransekage, vil de fleste af os nok vælge at betale os fra det. Men hvordan finder man den bedste kransekage i København eller omegn. Det kigger vi nærmere på i nedenstående afsnit.

kage

Sådan finder du den bedste kransekage i København

En hel del konditorier, bagerier og sågar supermarkeder i København forhandler kransekage. I et supermarked finder du typisk den massefabrikerede pakkede slags, som ikke er pyntet og stillet dekorativt op på en opsats med lag, til gengæld vil den version ofte være mest budgetvenlig og højst sandsynlig have en ganske udmærket smag. Bagerier og konditorier derimod gør typisk end dyd ud af både smagen af kagen men også hvordan den fremstår. Så hvis du ønsker at finde en kransekage i København ,som skal bruges til en større festligt begivenhed, er det en god ide et søge efter en konditor tæt på enten din bopæl eller der hvor festen skal holdes. En opsat kransekage har nemlig ikke godt af at blive transporteret alt for langt. Gå eventuelt på nettet og søg efter steder med gode anmeldelser eller forhør dig rundt i vennekredsen og nogle har gode erfaringer med specifikke steder.

Priser på kransekage i København

Pris på kransekage varierer meget efter både kvalitet og størrelse på kagen. I København findes der et stort udvalg af forskellige bagerier og konditorier over alt i byen, som er gode til at lave kransekage.  Kontakt for eksempel 2-3 forskellige så du kan få en indikator på prisniveau og kvalitet. Samtidig er det jo også væsentligt at forhøre dig omkring leveringstid. Husk også at den højeste pris ikke nødvendigvis altid leverer den bedste kvalitet.  Mange danskere er villige til at bruge mange penge på, at deres fest bliver helt perfekt. Derfor skal kransekagen naturligvis også være det. Så sørg for at finde et sted hvor du synes både kvaliteten og prisen er rimelig og passer til dit budget for festen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *