Gode tips til projekter med hæklegarn

igang med at hækleDu kan være en garvet hækler eller en nysgerrig nybegynder. Uanset er det en god begyndelse på et godt hækleprojekt at finde det rigtige hæklegarn. Der er stor forskel på garnets kvalitet, garnets fasthed og garnets materiale. Samtidig er det afgørende, at det garn du vælger, passer til størrelsen på dine strikkepinde.

Der findes utallige guides til at få startet et godt projekt både i specialmagasiner og på internettet. Mange internetsider har tilmed hæklegarn til salg, så man kan bestille netop det rigtige og få det leveret hjem til døren.

Hæklegarn kan fås i materialer som uld, silke, bomuld, mohair og angora. Typisk er det sådan, at prisklassen vil afhænge af flere faktorer. Mange forhandlere sælger eksklusive brands fra Italien og Schweiz som har en pris tilsvarende, men samtidig også produkter fra lokalområdet. Garnet fra lokalområdet vil typisk være billigere end garnet fra udlandet.

Med udstyret på plads kan du hækle løs. Læs med her, og få inspiration til 4 favoritter til hækleprojekter i julen.

Hjemmelavede julefavoritter i hæklegarn

Ide nummer 1 og 2: hæklet julepynt og julesæt til hjemmet. Med de bløde materialer kan du lave både hjerter, stjerner, julestræer eller julenisser som ophæng i juletiden. Kun smag og fantasi sætter grænserne. Der er noget særligt og stemningsfuldt over hjemmelavet julepynt og du kan lave det præcis som du ønsker det. Med et hæklet julesæt til hjemmet bestående af en hæklet brødkurv og hæklet betræk til termokopper kan man også skabe hyggelig julestemning omkring morgenbordet eller til eftermiddagenes gløgg og æbleskiver. Det hæklede materiale er tilmed med til at holde på varmen i koppen eller i kurven.

Der er intet som en hjemmelavet og personlig gave. Hækleprojekter kan altså også gives som julegaver. Derfor ide nummer tre og fire: hæklet vintersæt til mænd og hæklet sutteklud til de yngste.
Vælg selv farve og materiale og spring ud i hæklingen af handsker, hue og halstørklæde. Gaven er perfekt til den kolde tid og kan gives til næsten hvem som helst.
Til familiens yngste er en hæklet sutteklud med rangle et godt bud på en sjov og sød julegave. Legetøjet kan eksempelvis laves som dukkefigurer, dyrefigurer eller ligne frugter og kan gives til både piger og drenge.

Mangler du inspiration til julepynten, brødkurven, handskerne eller ranglen kan du nemt finde hækleopskrifter på internettet eller i specialmagasiner. Glædelig jul og god fornøjelse med hæklingen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *