Derfor skal du have din egen yogamåtte

Yogamåtte

Tillykke med, at du er begyndt at dyrke yoga. Det er en ganske skøn form for sport, som er god for både krop og sjæl. Dyrker du yoga regelmæssigt og udfordrer du dig selv, så vil du hurtigt opleve, at du bliver bedre.

I en hverdag fyldt med stress og jag er yoga også en øvelse i at trække stikket, fokusere og mærke dig selv og din krop. Dette er nemlig en vigtig del af de fleste yogapraksisser, og en af grundene til, at denne aktivitet er blevet så populær blandt så mange danskere.

Det skal du bruge til yoga

Før du kan starte, skal du selvfølgelig have styr på, hvad for noget udstyr, som du har brug for, for at kunne dyrke den bedste form for yoga. Som med så mange andre sportsgrene er der nemlig nogle ting, der knytter sig specifikt til yoga.

Heldigvis er yoga ikke rigtig en udstyrssport. Det skyldes primært, at de fleste yogacentre har rigtig mange af de ting, som du skal bruge. Ting som blokke, remme og også måtter kan du for det meste låne og lægge tilbage igen, når du slutter timen af.

Lån ikke en måtte til yoga

Det er fint at kunne låne tingene til yogatimen langt hen ad vejen. Remme og blokke skal man langt fra bruge hver gang, så det er udmærket ikke at skulle bruge penge på disse og bruge plads på at opbevare dem.

Men med måtten er det noget andet. Måtten bruger du hver gang, du dyrker yoga, og den er en vigtig del af din praksis. Mange kalder måtten for dit yogahjem, hvor du ikke kan skal finde fodfæste men også ro og jordbundenhed. Det er derfor vigtigt, at det er den samme måtte med den samme følelse hver gang.

Stor forskel på yogamåtter

Yogamåtter en nemlig på ingen måde ens. De varierer på en hel række punkter, blandt andet størrelse, tykkelse, tyngde, materiale og farve. Alle ting, både de praktiske og de æstetiske, kan være med til at påvirke den energi, man som udøvende har med sin måtte.

Det lyder måske lidt mystisk og som noget hokus pokus, men det er i virkeligheden meget lavpraktisk. Yoga involverer komplicerede stræk og balanceøvelser, og her er det godt og vigtigt for din krop at kende det fundament, som den skal udføre disse på.

Her køber du en yogamåtte

Er du seriøs omkring din yogapraksis, så bør du derfor skynde dig ud og anskaffe dig en måtte til at dyrke yoga på. Men hvor gør du så lige det henne? Det er der mange forskellige muligheder for. Blandt andet er internettet en oplagt kilde til at finde gode yogamåtter.

Men der er efterhånden også åbnet en række butikker, som laver udstyr specifikt til yoga. Her kan du købe tøj, måtter og meget andet. Og måtterne her er rigtig gode, fordi de er designet specifikt til yoga. Her kan du også få gode råd og vejledning.

Én af dem er Fitnesspro.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *